משווקים ומפרסמים רבים מוצאים את עצמם ניצבים מול בעיה הדורשת מהם חשיבה יצירתית, בעת הגעה לקהלי יעד בעלי מוגבלויות. הרי מכשירים רפואיים נועדו עבור אנשים הסובלים ממצבים רפואיים שמגבילים אותם בצורה כלשהי. הפקת סרטי תדמית כמו גם הפקת סרטי אנימציה למכשירים רפואיים הוא כנראה אחד הפתרונות האופטימאליים ביותר, שכן הם משלבים שפה חזותית לצד אפקט קולי. שני אפיקי גירוי חושי אלה יכולים להתאים לקהלי יעד נרחבים, גם בתחום הטיפול הרפואי, ולכן גם עיוורים וגם חרשים יוכלו לקבל את המידע אליו מכוון המפרסם מהסרטון שלפניהם מכיוון שהאחד ישמע אותו והשני יראה אותו. כמובן שמטופלים שמסוגלים לקלוט את שדר התמונה ואת שדר הסאונד יהנו מגירוי חושי מרובה בשני רבדים.
על החשיבות של שימוש בסרטי תדמית כמו גם סרטי אנימציה להמחשת המוצר
מטרתו של המשווק היא להקטין את הפער שבין הלקוח לבין המוצר. סרטוני תדמית הם כלי נהדר להקטנת פער זה. הפקת סרטי אנימציה, הם כלי נהדר עבור משווק העוסק במכשירים רפואיים. לפני הרכישה, הלקוח צריך להרגיש בנוח עם המכשיר, בצורה שהוא יכול להפעיל אותו ולהבין אותו. סרטוני תדמית מאפשרים ללקוח לראות את אופני השימוש השונים במכשיר בצורה קלה ופשוטה.
היתרונות השיווקיים שבהפקת סרטי תדמית עבור מכשירים רפואיים
אנו יכולים להשתמש בסרטוני תדמית עבור מבחר עצום של מכשירים רפואיים, מכשירים למדידת לחץ דם, מכשירי שמיעה ואפילו מכשירי סטריליזציה. באמצעות הפקת סטודיו לאנימציה ניתן להשיג מספר מטרות שיווקיות, במקביל או לחוד. למשל, ניתן להשיג מיתוג או חשיפה ראשונית באמצעות קביעת האורך של הסרטון ואופיו. סרטי תדמית יהיו בדרך כלל קצרים, בין 30 שניות לדקה וחצי, במידה ומדובר בפרסום. במידה ומדובר בסרטונים שמטרתם בניית תדמית לקהלים מתקדמים, כלומר קהלים שנחשפו למוצר, ניתן ליצור סרטון באורך של דקה וחצי עד עשר דקות.
יתרון שיווקי נוסף בהפקת סרטי תדמית עבור מכשירים רפואיים הוא היכולת להגיע לקהלי יעד מרובים בזכות אפשרויות השידור הרבות במדיה זו. סרטון יכול להכיל שדר חזותי נע בוידאו, שדר שמיעתי, אפילו בתדרים המותאמים לכבדי שמיעה שמצליחים לשמוע באמצעות מכשירי שמיעה, וגם שדר כתוב שיכול להיות משולב בסרטון ככתוביות או כהטבעות כיתוב על גבי המסך.
סטודיו לאנימציה – שלבי עבודה
כל סרטון מתחיל בפילוח נכון של קהל היעד שלנו. לספורטאים הסובלים מפציעות ספורט נפרסם בסגנון אחד, בעוד שלקשישים הסובלים מכאבי מפרקים נפרסם בשיטות אחרות. לאחר פילוח קהל היעד, ננסה למפות את המגבלות שעומדות בפנינו על מנת להתאים את הסרטון למגבלות אלה ולאפשר לקהלי היעד שלנו לספוג את המידע אותו אנו מעוניינים להעביר. במידה ונשווק מכשירים רפואיים לאוכלוסיה של עיוורים, כדאי לחשוב יותר על השדר אותו שומעים בסרטון שלנו, מאשר על השדר אותו נראה או נקרא, כמו שבמידה ונשווק מכשירי שמיעה, כדאי שנתמקד בשדרים החזותיים, נספק כתוביות על המסך, ואפילו נוסיף קריינות.