שני מונחים שגורים בפי כל אדם בר דעת כמעט בעולם המערבי כיום – 'אנימציה' ו'תלת מימד'. מתי נוצר כל אחד מהם? מה תפקידו בחיינו כיום ומתי מחברים לסרטון אנימציה תלת מימד? על שאלות אלו ננסה לענות בקצרה בשורות הבאות. המשיכו לקרוא והשכילו.
היסטוריה וקצת מעבר
ובכן מבין שני המושגים בהם אנו דנים, ניתן בהחלט לומר שהמוקדם מביניהם מבחינת גילויו (יש שיגידו פיתוחו) על ידי האדם, היא האנימציה. הועלו טענות, שציורי המערות של האדם הקדמון גם הן נכנסות תחת הגדרת האנימציה, המתייחסת להנפשה של דמויות, אשר התבצעה בעבר על ידי הרצת רצף תמונות האחת אחרי השנייה. אנימציה כפי שאנו מכירים אותה כיום, החלה את דרכה בתחילת המאה העשרים, עם הפקת סרטונים קצרים ואילמים. טכנולוגיית תלת המימד לעומת זאת, התפתחה אך במאה שעברה, והטמעתה בסרטים ובסרטונים החלה בשנות החמישים לערך. בשלב מסוים, החליטו מי שהחליטו (וטוב שכך החליטו) לשלב בין האנימציה לטכנולוגיית תלת המימד. רעיון פורץ דרך, אשר יצר סוג חדש של מצגים וירטואליים ויזואליים, המאפשר גמישות רבה מבחינת התוכן המוצג בו. אחד היתרונות הגדולים של סרטוני האנימציה התלת ממדיים כיום, הוא האפשרות להציג בהם תהליכים רפואיים ושינויים גופניים למשל, המתרחשים על פני זמן רב, במספר דקות בלבד, תוך בחינתם מכלל זוויות הראיה האפשריות.
עוד קצת יתרונות ומעלות שנולדו מהשילוב בין אנימציה לתלת מימד
אנימציות תלת ממדיות, כשמן כן הן, נהנות ממעלותיהן של אנימציות, כמו גם מאלו של תלת המימד. האפשרות להציג בהן, כמו בכל אנימציית תלת מימד, תהליכים, מקרים, מכניקות, איברים, יצורים, התממשות סכנות ואלמנטים רבים נוספים, היא בלתי מוגבלת. מדובר על אותם דברים שהצגתם הגשמית, במציאות, היא קשה עד בלתי אפשרית. טכנולוגיית תלת המימד מצידה, מוסיפה את האופציה לבחון כל אחד מאלו מכל זווית רלוונטית. ועוד, התאמת המצג, באמצעות תלת המימד, לדרך בה רואה עינו של אדם, מקלה על מוחו את הקליטה וההבנה של הסרטון בו הוא צופה, כך שניתן לקצר את האנימציות ולחסוך בהסברים מיותרים.
חשיבות בחירת סטודיו לאנימציה מקצועי
לא מעט בעלי עסקים רוכשים במיטב כספם סרטון אנימציה או אנימציה רפואית אך שוד ושבר, כאשר נגלה בפניהם הסרטון תחושת ההחמצה היא גדולה מנשוא. לפיכך, בחירת סטודיו לאנימציה מקצועי וכזה אשר מחזיק בעובדים מקצועיים, היא בחירה נכונה והחלטה אותה יש לעשות מבעוד מועד.